3 ay çalıştı, üniversitede hayalindeki bölüme yerleşti: Emek vermeden bir şey kazanılmıyor

Azize Dinç: Engellilikle Mücadelede Örnek Bir Başarı Hikayesi

Doğuştan görme bozukluğu olan Azize Dinç, genç yaşta görme yetisini yitirdi. İlkokulu bitirdikten sonra Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) girerek memur oldu. Daha sonra hayalini kurduğu üniversite eğitimine kavuşarak Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’ne kayıt yaptırdı.

Şu anda 3 çocuk annesi olan Dinç, eğitimine ara vermeden devam ediyor ve 2. sınıfa geçtiğini belirtiyor. Eğitim hayatına geç başlamasına rağmen, azminin ve kararlılığının başarıya ulaşmasını sağladığını vurguluyor. Diyarbakır’da başladığı eğitim hayatını Ankara’da sürdürdüğünü dile getiren Azize Dinç, engelli bireylere yardımcı olmak ve onlar için faydalı projeler üretmek amacıyla sivil toplum kuruluşlarıyla da aktif olarak çalıştığını ifade ediyor.

‘Okula Bastonumla Geliyorum, Zorlandığım Yerde Yardım İstiyorum’

Diyarbakır Valiliği’nde görevli bir personel olan Dinç, eğitim hayatında karşılaştığı zorluklara rağmen pes etmedi. EKPSS sınavında başarılı olmasıyla kamu görevine atanması ve daha sonra üniversiteye başlaması da azmi ve kararlılığıyla elde ettiği başarıların birer örneği.

Azize Dinç, üniversitedeki eğitim sürecinde görme engelli olmasına rağmen, bastonuyla okula gelip zorlandığı yerlerde arkadaşlarından yardım istediğini aktarıyor. Sesli programlar ve yardımcı öğrenciler sayesinde notlarına rahatlıkla çalışabildiğini ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte başarılı bir şekilde ilerlediğini vurguluyor.

Dinç, kendi mücadelesinin gençlere örnek olmasını ve vazgeçmemenin başarıyı getireceğini savunuyor. Engelli ailelerine de seslenerek, çocuklarına duygusal yaklaşmanın yanı sıra mantıklı bir şekilde rehberlik etmeleri gerektiğini belirtiyor. Azize Dinç, hayatta mücadelenin ve çabanın her zaman karşılığını bulacağına olan inancıyla ilerlemeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir